Jak správně používat cedník na těstoviny?

Je to jednoduché: cedník je nezbytným nástrojem pro správné uvaření těstovin. Pokud chcete, aby vaše těstoviny byly dokonale uvařené, měli byste věnovat pozornost několika důležitým krokům.

Vyberte správný cedník

Prvním krokem k dokonalým těstovinám je správný výběr cedníku. Měli byste zvolit cedník s dostatečně velkými otvory, aby se těstoviny mohly snadno odtéct, ale zároveň by měl být dostatečně pevný, aby udržel těstoviny v něm.

Použijte dostatečné množství vody

Dalším důležitým krokem je použití dostatečného množství vody. Těstoviny by měly být vařeny v dostatečném množství vody, aby se mohly volně pohybovat. Obecně platí, že byste měli použít asi 4 litry vody na 500 gramů těstovin.

Přidejte sůl a těstoviny

Přidejte do vroucí vody sůl a těstoviny. Přidejte asi 1-2 lžíce soli na 4 litry vody a poté přidejte těstoviny. Dobře promíchejte, aby se těstoviny nelepily a nezůstaly na dně hrnce.

Udržujte vaření těstovin

Udržujte vaření těstovin. Sledujte těstoviny a občas je míchejte, aby se nelepily. Vařte těstoviny podle pokynů na obalu, ale obvykle by měly být vařeny asi 8-12 minut.

Odstavte těstoviny a použijte cedník

Poté, co jsou těstoviny uvařené, odstavte je a použijte cedník. Odtéct těstoviny v cedníku a poté je opláchněte studenou vodou, aby se zastavilo vaření a odstranily se zbytky škrobu. Tím se zajistí, že těstoviny budou mít správnou konzistenci a nebudou se lepit.

Nyní máte dokonalé těstoviny! Pokud chcete zlepšit své kuchařské dovednosti, navštivte medicalnews.cz a najděte spoustu užitečných tipů a triků pro vaření.